
روشهاي متعددي براي جستجو در گوگل وجود دارد که استفاده از آنها ميتواند يافتن مطلب موردنظر را آسانتر کند.
ما در دورهاي زندگي ميکنيم که بشر شاهد پيشرفت چشمگير تکنولوژي است و اينترنت پرسرعت به انتقال اطلاعات کمک شاياني ميکند. همين موضوع باعث شده است که با حجم بسيار بالايي از اطلاعات رو به رو شويم.
تنها با سپري کردن دقايقي ميتوانيد از جديدترين اخبار باخبر شويد، دستور پخت غذايي را به دست آوريد يا در مورد جديدترين تئوريهاي فيزيک مطالعه کنيد.
با اين وجود گاهي اوقات حجم بالاي مطالب و روشهاي نادرست جستجو؛ باعث ميشود يافتن آنچه ميخواهيم برايمان دشوار شود. به همين منظور قصد داريم 10 روش جستجو در گوگل را به شما بياموزيم که يافتن مطالب موردنظرتان را سادهتر و سريعتر خواهد کرد.
استفاده از نشانه “|” يا عبارت “or”
گاهي اوقات جزييات موضوعي که ميخواهيم در مورد آن جستجو کنيم، ناقص بوده يا آنها را به ياد نميآوريم، اما اين موضوع چندان هم دردسرساز نيست. کافي است که تعدادي از مدلهاي مختلف از آنچه در نظر داريم را قرار داده و با نشانه “|” آنها را از يکديگر جدا کنيم. البته بهجاي اين نشانه ميتوانيد از عبارت “or” استفاده کنيد. با انجام اين روش مشاهده خواهيد کرد که نتايج جستجوي گوگل به آنچه در نظر داريد نزديکتر خواهد بود.

جستجو با استفاده از مترادفها
نکتهاي که شايد کمتر کسي به آن توجه کرده باشد استفاده از مترادفها براي جستجو در اينترنت است. در صورتي که جستجوي شما به زبان انگليسي باشد بايد بدانيد که اين زبان داراي کلماتي با مترادفهاي بسيار بوده و همين امر ميتواند در جستجو به شما کمک بسياري کند.
اگر ميخواهيد وبسايتهايي را بيابيد که در زمينه موردنظرتان فعاليت ميکنند؛ کافي است در جستجوي خود از نشانه "~" استفاده کنيد. براي مثال اگر جستجوي شما به اين حالت باشد "healthy ~food" در نتايج مشاهده خواهيد کرد که محتوايي شامل تغذيه سالم و دستورالعملهاي تهيه غذا به نمايش درآمده است.

جستجو در درون وبسايتها
حتما برايتان اتفاق افتاده که مقاله جالبي را در يک وبسايت بخوانيد و بخواهيد محتوايي مرتبط با آن بيابيد، دوباره آن را بخوانيد يا مقاله را به اشتراک بگذاريد. سادهترين روش براي يافتن اطلاعات مدنظرتان، جستجو درون آن وبسايت خواهد بود. براي انجام اين کار کافي است که آدرس سايت را نوشته و سپس واژه کليدي از مقاله مدنظرتان را جستجو کنيد.

استفاده از نشانه "*" در جستجو
گاهي شرايطي به وجود ميآيد که واژه کليدي براي جستجو يا عدد مهمي را فراموش ميکنيم. در چنين حالتي ميتوان از نشانه "*" استفاده کرد. کافي است به جاي واژه کليدي از اين نشانه استفاده کرده و جستجو کنيد تا محتواي مدنظرتان را بيابيد.

زماني که کلمات زيادي از عبارت را فراموش کردهايد
گاهي اوقات بايد عبارتي طولاني را جستجو کنيد اما تعدادي از کلمات آن را از ياد بردهايد و تنها استفاده از يک واژه کليدي نيز پاسخگو نيست. در چنين شرايطي کافي است که ابتدا و انتهاي عبارت را نوشته و سپس از عبارت ()AROUND استفاده کنيد. سپس در داخل پرانتز تعداد کلماتي را که از عبارت حذف شدهاند، قرار دهيد.

از بازه زماني استفاده کنيد
گاهي اوقات به اطلاعاتي نياز داريم که متعلق به دوره زماني خاصي هستند. براي دست يافتن به اين اطلاعات ميتوانيد بازه زماني را به جستجوي خود اضافه کرده و سپس سه نقطه ميان سالها قرار دهيد.

جستجو براي تيتر يا URL
براي يافتن واژههاي کليدي و نام يک مقاله کافي است که عبارت ":intitle" را قبل از وارد کردن واژههاي جستجو قرار دهيد. در نظر داشته باشيد که نبايد ميان آنها فاصله باشد. براي يافتن کلمات به کار رفته در يک URL نيز ميتوانيد از عبارت ":inurl" استفاده کنيد.

يافتن وبسايتهاي مشابه
فرض کنيد موضوع جالبي در اينترنت يافتهايد و ميخواهيد وبسايتهايي را که محتواي مشابهي دارند بيابيد. براي انجام اين کار کافي است که از عبارت ":related" استفاده کرده و سپس آدرس سايت مد نظر را وارد کنيد. در نظر داشته باشيد که ميان عبارت و آدرس وبسايت مدنظرتان فاصله قرار ندهيد.

جستجوي عبارات کامل
استفاده از نشانهاي نقلقول ميتواند در جستجو بسيار کارآمد باشد. فرض کنيد عبارتي را بدون به کار بردن نقلقول جستجو کردهايد. در چنين حالتي نتايجي را مشاهده خواهيد کرد که کلمات عبارت جستجو شده بهصورت نامرتب در آن ديده ميشود.
اين در حالي است که استفاده از نقلقول به شما کمک خواهد کرد تا نتايجي را به دست آوريد که عبارت مدنظرتان بهصورت منظم و پشت سر هم در مقاله يا مطلب مدنظر وجود داشته باشد. درواقع حالت اول براي زماني مناسب است که شما از صحت عبارت مدنظرتان اطمينان نداشته باشيد.

حذف کلمات غيرضروري
براي حذف نتايجي که برگرفته از کلمات غيرضروري باشند، کافي است يک خط فاصله قرار داده و سپس آن کلمه را تايپ کنيد. براي مثال فرض کنيد قصد داريد وبسايتي را بيابيد که در زمينه کتاب فعاليت ميکند؛ اما هدف شما خريد نيست، در چنين حالتي بايد مانند حالت زير عمل کنيد:
